2007. augusztus 4., szombat

Kocsi Keresés Kisvárdától Kisfakosig

Ugye említettem már, hogy nem nagyon tudunk válogatni verdák között. Hogy mit jelent ez pontosan, miért nem találtunk még megfelelő terepjárót, milyen nehézségekkel találjuk szembe magunkat, és hogyan keresünk, erről szeretnék kicsit bővebben értekezni.

1. Hogyan és hol keresünk autót?
Kicsiny hazánk használtautó kereskedelmében megkerülhetetlen tényező a hasznaltauto.hu. Ezt valószínűleg a kereskedők is érzékelik, ezért bízom benne, hogy az oldal segítségével az összes hazai kereskedő készletét figyelhetjük. (persze lehet, hogy vannak még autókereskedők akik nem használnak internetet) Mivel az oldal, mint említettem, megkerülhetetlen, magánszemélyek szintén itt (pontosabban itt is) hirdetik meg eladósorba kerülő járgányaikat.
Szerencsére az oldal elég profi (hiányosságairól később), nem kell naponta átböngésznünk a kínálatot, könnyedén beállíthatjuk milyen autót keresünk, és ha a paramétereknek megfelelő verda kerül be az adatbázisba, akkor már jön is nekünk az emil. Ezzel tehát - az oldal megkerülhetetlenségében vetett hitünk szerint - az összes online meghirdetett autó a látómezőnkbe került.

A szóhasználat szándékos és precíz (mint én:). Ezzel az ügyes húzással ugyanis
még nem látjuk azokat a patrolokat, pajerokat, terranokat, troopereket, cherokeekat melyeket online nem hirdettek meg. Szerencsére egyes nyomtatott médiák tulajdonosai jól érzékelik az idők szelét, és a hirdetéseket nem csak az újságokban, hanem az interneten is hozzáférhetővé teszik.
Erre a legjobb példa az OnlineApro.hu. Ezen az oldalon történő keresgéléssel két legyet is ütünk egy csapásra, mivel az Apró-hálózat tagjai megyei apróhirdető újságok - melyek az ország egyes területein meglepően népszerűek, vasatagok, és drágák (jövő héten a témában kelet-magyarországi kutatást végzek) - országos offline kínálatot tekinthetünk át.

Összefoglalva:
hasznaltauto.hu - Autókereskedések készletei (országosan) & az online meghirdetett autók
onlineapro.hu - Megyei offline hirdetések (kivéve Pest megye)

Te hogyan és hol keresnél még?


ez már így is elég hosszú lett, de muszáj még idebiggyeszteni AZ AUTÓT, ami e bejegyzést ihlette, annak ellenére, hogy normális kép nincs is róla. Egy 1988-as Ford F-350, 7300 ccm-es(!) dízel motorral. (szerény megjegyzés a hirdetésben: "ebben van elég erő elhúzni egy házat"





még több fotó a típusról.



Ha valakinek van ilyen, szívesen kipróbálnánk!
Üdv, sistiri

4 megjegyzés:

Pista írta...

Én hol keresnék még? Az autóbontóban.

Névtelen írta...

kutyahazat?

Pista írta...

Ez a Ford nem túl hosszú egy ilyen terepre, száguldozáshoz? Elképzelem, ahogy egy homokbucka tetején, az eleje már lelóg, a hátulja meg épp megemelkedik, aztán egyszercsak szóltok a kamerásnak, hogy üljön már előre, hogy a súlypont előrébb kerüljön ;-). Egyszóval: tényleg elég mozgékony ez az egyébként igen tetszetős böhöm erre a feladatra?
Ato! Kutyaházat a bútorbontóból!
Gondoltatok már arra, hogy lízingeljetek egy autót? Aztán csak meg kell oldani, hogy valahogy Bamakoban maradjatok egy időre (jó, a kocsit haza lehet küldeni, hogy a banknak legyen mit lefoglalnia).
Korábban említettem a kúltévé kulaverda nevű műsorát. Ezt akkor sem gondoltam teljesen komolyan, de most sem gondolom teljesen elvetélt ötletnek. Egy emílt mindenesetre megérne megkérdezni őket, hogy lehet-e még jelentkezni, képesek-e ilyen feladatra, ha igen, mikorra tudják megvalósítani. Ugyanis ha valami véletlen szerencse folytán bevállalnák és egy tunningcsodával tudnátok menni (esetleg némi reklámért cserébe), akkor nem lenne szükség nagy követelményeket kielégítő alapgépre, hiszen a tunningolás úgyis utánahúzná az elvárásoknak.

Pista írta...

Esetleg érdemes lenne néhány hardcore autós fórumban (totalcar és társai) regisztrálnotok és ha tudtok topicot indítanotok tapasztalatszerzési és autókeresési céllal. Ott olyan elvakult figurák fognak majd jelentkezni, akiknek kivan mind a négy kereke és tapasztaltak már valamit. Persze biztos mindenki megmondja majd a tutit, de talán akad köztük olyan, akinek a tanácsa értelmes lesz, vagy esetleg olyan, aki azt mondja, hogy ott áll az álomautótok a kert végében, csak ő még nem gondolt rá eddig, hogy el is adhatná, vagy ismer valakit, aki ismer valakit, aki... lehet, hogy ez gyorsítana valamit a keresésen, mert nemcsak néhány szem olvasgatná a hírdetéseket, hanem sok.