2007. augusztus 2., csütörtök

szigorú szabályok

Uff,

Nagyon szeretnénk már arról írni, hogy megvettük a járgányt, és már pimpelik is, de ez a része a dolognak elég szarul áll, nem sok alakalmas terepjáró lelhető fel a hazai piacon. (már amit meg tudunk fizetni) Gőzerővel dolgozunk az ügyön, aki tud segítsen!
Amiről viszont tudok írni, hogy Ato bácsi volt olyan kedves kikopizni, hogy mit nem szabad bevinni az érintett afrikai országokba. íme:

az unios államokat nem paráznám tul, lévén játék határok nélkül.. ( HU - AU - IT-FR-ESP)
most jön az izgi:

Marokkó: muszlim állam. tiltott bármi, ami sért egy muszlimot. tiltott továbbá antikvitást, 8mm, 16mm es 35 mmes filmet bevinni, szőrmét, szerencsejátékot, elefántcsontot, ékszert, magyarkártyat (franciát se), nemesfémet, es drágakövet, es VIDEOkazettát!!
Mautirania: ugyancsak muszlim , s tilos az alkohol, a mikrofilm, katonai felszerelés, nemesfém es drágakő.
Mali: tilos az antikvitás, gyógyszer, szőrme, szerencsejáték (mindenféle eszköz is), elefántcsont, ékszer, nemesfém es drágakő es tilos a dohánytermék!

gondolom sokat sejteni lehetett, meglepő a kártya, meg a videokazi...

na igen. felvetődik néhány kérdés, például az, hogyan és mivel fogunk forgatni út közben. Természetesen nem ijedünk meg, mindent megoldunk!! Ha időnk és energiánk engedi a nagy autóvadászat közben, akkor a fentieknek utána kérdezünk maj az illetékes nagykövetségeknél is. Sőt, akár különleges engedélyeket is beszerzünk, ha lehet. Mindenről később ugyanitt.

Ha valakinek van rossz vagy jó tapasztalata a fenti tiltott tárgyak bevitelével kapcsolatban a jólmegmondésok között várjuk az élménybeszánolókat!

ügyeljetek a funkyságra!

üdv, sistiri

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

azert szerintem ezt ugy gondoljak, hogy ipari meretben, illetve postazni tilos oda. szerintem egy dvkazi lazan belefer. sot 10 is. a magyarkartyacsempeszetet viszont ideje feladni sracok!!

Pista írta...

Hát az már látszik, hogy nagy üzleteket nem fogtok kötni odakint, nem indíthattok kaszinót, nem tudtok pornóvideót, meg ékszereket árulni a feketepiacon, tehát ha elfogy a pénzetek: vagy ti vetkőztök, vagy elmentek kapálni napibérbe. (Ötlet: a pornóvideó megoldható DVD-n, azt mintha nem láttam volna a felsorolásban. Ugyanez az ötlet, vagy a HDD-s megoldás használható, ha esetleg mégis tiltanák a DVkazit. Persze ez mind plusz beruházás.)
Az alkohol bevitelét csak üvegben tiltják, vagy gyomorban is? Vigyázni, mit isztok határátlépés előtt! Javaslom, vigyetek sok szilvát, aztán főztök pálinkát (ha valaki ellenőriz, akkor mondjátok, hogy gyümölcsleves és hogy nem lehet mindenki mesterszakács). A csajka katonai felszerelésnek számít?
A színváltás nektek köszönhető, vagy a szolgáltatónak? Ez kicsit megnyugtatóbb színvilág.
Nem gondoltatok még arra, hogy körülnézzetek a szomszéd országokban autó kérdésben? Hátha ott könnyebben beszerezhető, mint régen a gorenje. Vagy mi volna, ha alkatrészekből rak(at)nátok össze magatoknak egyet?
Egyébként nem lehet, hogy a határátlépési tapasztalatokról érdemes megkérdezni korábbi BBR-résztvevőket?

funkymaffia@totalcar.hu írta...

sántusz,

a szilvapálinka-főzés ötlet nagyon tetszik, frappáns megkerülése a megkerülendőnek, kár, hogy nem értünk hozzá. Pedig milyen jó kis műsort lehetne belőle csinálni.

a színvilág természetesen tudatos.

A külhoni autóvásárlás természetesen eszünkbe jutott és kacérkodtunk is a gondolattal. Új beírásom már közelíti a témát, de legközelebb részletesen kitérek erre is.

Megkérdezni régi Bamakosokat? Hogy ez nekünk hogy nem jutott eszünkbe?
:D